Ίρις ΚρέμερΣυμβουλευτική Ψυχολόγος

Σπούδασε Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Έσσεξ (BSc) και Συμβουλευτική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (MCoun/PG Dip). Παρέμεινε στην Σκωτία για 4 έτη όπου εργάστηκε στο αντικείμενο σπουδών της, εστιάζοντας στη θεραπεία ζεύγους αλλά και σε θέματα σχέσεων σε ατομική θεραπεία ως εργαζόμενη του κέντρου ‘Couple Counselling Lothian’ αλλά και σε ατομικό θεραπευτικό επίπεδο νέων στο κέντροHope Park Counselling Centre’. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε στο ‘Ινστιτούτο Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή’ και εθελοντικά στη συμβουλευτική γραμμή  ‘Μαζί για το παιδί’.

Τα τελευταία 6 χρόνια διατηρεί ιδιωτικό γραφείο. Δουλεύει με ενήλικες σε ατομικές συνεδρίες για την αντιμετώπιση αγχωδών διαταραχών, την ενδυνάμωση του ατόμου ως προς την αυτό-εικόνα του και την αυτοπεποίθηση του, την συμβουλευτική γονέων ως προς την διαπαιδαγώγηση των παιδιών, την σχέση γονέων-παιδιών και την διαχείριση του διαζυγίου των γονέων απέναντι στα παιδιά τους, αλλά και τη θεραπεία ζεύγους.

Επίσης, συμμετέχει ως εισηγήτρια στα σεμινάρια του Skywalker.gr, με τίτλο ‘Μονοπάτια Απασχολησιμότητας’, μιλώντας για την δυσκολία αλλά και την αντιμετώπιση της μετάβασης/αλλαγής στην επαγγελματική πορεία του ατόμου. Παράλληλα, εργάζεται εθελοντικά σε κέντρο προσφύγων Blue Dot της Μ.Κ.Ο.  Solidarity Νow ως συντονίστρια της ομάδας μητέρων ανήλικων παιδιών, στην οποία παρέχει τις συμβουλευτικές της υπηρεσίες στο πλαίσιο συμβουλευτικής γονέων και ενδυνάμωσης γυναικών.

Παρείχε την επιστημονική της γνώμη σε θέματα που αναπτύσσονταν στο περιοδικό ‘Cosmopolitan και αρθρογραφούσε στο διαδικτυακό περιοδικό Savoir Ville. Σήμερα, αρθρογραφεί στο επαγγελματικό της blog Lifemade.gr, στο διαδικτυακό newsletter Αθηνέα, καθώς και σε άλλες ιστοσελίδες όπως Boro.gr, Singleparent.gr, Singlewoman.gr, ΜικροίΜεγάλοι.

 

Επικοινωνία: irisEcremer@gmail.com

This Post Has 3 Comments

Comments are closed.